Beställ här

Fyll inn telefon/mobil (8 siffer)
Vissa uppgifter är felaktiga / saknas
Läs villkoren

Takk! Chili Forte finnes på lager.

Vennligst se over og bekreft din info.
Vissa uppgifter är felaktiga / saknas

Ja, Lab Pharma kan sända mig e-post och sms om nyheter och erbjudanden. Jag förpliktigar mig inte till ytterligare köp, men accepterar att ingå ett abonnemang genom att beställa denna produkten. För att avsluta abonnemanget måste detta sägas upp 14 dagar innan nästa planerade försändelse via kontakt med kundservice. Fristen för uppsägelse står på fakturan. Abonnemanget löper i annat fall tills jag själv säger upp det, med 1 (en) leverans varannan månad. Jag får första leveransen till kampanjpris: totalt 299 kr. Totalkostnaden för ordinarie försändelser är 499 kr + porto á 49,50 kr = 548,50 kr per leverans varannan månad.

Fakta om chili

Mycket har sagts och skrivits om chili som förbränningsökande medel. Chili är huvudingrediensen i kosttillskottet Chili Forte, och vi tänkte därför ta tillfället i akt och informera dig om dess effekt på kroppen.

Vad är chili?

Chili är en pepparväxt från Sydamerika och har använts i medicinskt syfte i över 9.500 år. I vår kultur återfinns chilin oftast på köket, som krydda i grytor, sallader och andra maträtter. Chilifrukten kom troligen till Sverige på mitten av 1900-talet, i och med tabascosåsens intåg i de svenska hemmen.

Chili finns i en mängd olika färger, former och starkhetsgrader, beroende på odlingsområde, årgång samt vatten- och värmeförhållanden. För att mäta starkhetsgraden använder man sig av enheten ”Scoville”. Den starkaste chilin som någonsin har registrerats mätte hela 577.000 på denna skalan. I jämförelse ligger tillexempel paprika på 0 Scoville, italiensk peperoncini på 100 – 500 och habanero på 80.000 – 300.000. Den verksamma substansen i chili heter capsaicin; ett ämne som i ren form ger upp emot 16.000.000 Scoville…

 

Vilka positiva effekter har chili på kroppen?

När du äter chili av en viss styrkegrad känns det gärna som om det brinner i munnen. Detta beror på att capsaicinet binder sig till tungans receptorer – samma receptorer som registrerar smärta förorsakat av värme. Denna reaktionen frigör endorfiner i kroppen, som i sin tur utlöser en känsla av vällust.

 

Därför ökar förbränningen

När man äter chili får man i sig stora mängder C-vitamin; faktiskt tre gånger så mycket som i apelsin, tillexempel. Chili innehåller också en hel del betakaroten och Vitamin A, som är bra för synen och bidrar till att dämpa inflammationer i kroppen. En amerikansk studie visar dessutom att chili kan reducera matsmältningssystemets behov av insulin med upp till 60%. Folk som har problem med blodsockret kan med andra ord ha nytta av ett ökat intag av chili.

img_innhold_SE

 

Det är inte snack om några monstruösa ändringar här, men det är ändå värt att nämna att chili har uppgetts som huvudskälet till en ökad förbränning av upp till 285 kalorier i timmen – på stillasittande försökspersoner. Utöver chili består Chili Forte av både krom, pantotensyra, niacin och Vitamin B12. Chili innehåller som tidigare nämnt capsaicin, som i kombination med grönt te har visat sig minska hungerkänslor (Clinical Nutrition 2009). En annan studie från samma år (European Journal of Nutrition) visade att capsaicin kan minska förekomsten av ghrelin; ett hormon som ökar känslan av hunger. Många är studierna som visar att capsaicin ökar förbränningen – några med så mycket som 20% i 30 minuter efter intag av chili. Kombinationen av de verksamma substanserna i Chili Forte kan med andra ord både dämpa hunger (chili; capsaicin), stabilisera blodsockernivån (krom) samt öka kroppens förbränning (chili).

 

img_innhold_SE_tablett

Kosttillskott bör inte ersätta ett fullgott kosthåll